Խոհանոց

Արդեն 10 տարուց ավել ձմռան համար սխտորն այս եղանակով եմ պահում․․․

Սա ամենահամեղ խորտիկն է, որ երբևէ փորձել եմ։ Ում մտքով կանցներ, որ սովորական սխտորը կարելի է այսքան համեղ պատրաստել։ Ընդամենը մի քանի բաղադրիչ և մի քիչ ժամանակ, ու ձմռան համար ամենաախորժելի սխտորը պատրաստ է։

Դիտեք նաև՝

  • 1,5կգ սխտոր
  • 2լ ջուր
  • 4 ճ․գ․ աղ

Ինչպես պատրաստել․

  • Մաքրեք նոր սխտորի կեղևը՝ թողնելով միայն 1-2 շերտ։ Կտրեք ներքևի հատվածը և բանջարեղենը լավ լվացեք։ Չորացրեք;
  • Կաթսայի մեջ ջուր ու խոշոր աղ լցրեք։ Լավ խառնեք;
  • Սխտորը լցրեք բանկայի մեջ։ Լցրեք սառը աղաջուրը և ծածկեք կափարիչով։ Թողեք տաք տեղում 1,5–2 ամիս;
  • Դատարկեք թթված աղաջուրը, լվացեք սխտորը։ Լցրեք նույն կերպ պատրաստված թարմ աղաջուր, ծածկեք կափարիչով։ Պահեք մութ տեղում, որտեղ առհասարակ չի ընկնում արևի լույս։

Այսպիսի սխտորը կարող եք մատուցել և որպես առանձին խորտիկ, և օգտագործել տարբեր ուտեստներ պատրաստելիս։

Կարդացեք նաեվ

Ահա թե ինչպես կարելի է պատրաստել փափուկ և հյութալի հավի կրծքամիս․ Ձեր հյուրերը գոհ կմնան

Gayane Abovyan

Ձեր ընտանիքը շնորհակալ կլինի ձեզ այսպիսի նախուտեստի համար: Շերտավոր խմորով ռուլետներ

Gayane Abovyan

Տատիկիս Այս Կոտլետների Համար Ես Ամեն Օր Պատրաստ Եմ Քաղաքից Նրա Գյուղ Հասնել․ Չեք Հավատա, Երբ Իմանաք, Թե Ինչով Է Պատրաստում

Gayane Abovyan

Ձմեռը՝ առանց կոնսերվանտների ու պաստերիզացիայի․․․ Համեղ պղպեղ՝ սխտորով ու մաղադանոսով

Gayane Abovyan

Նուրբ և անչափ համեղ տորթ «բաունտի», որը պատրաստվում է առանց ժելատինի և ջեռոցի

Gayane Abovyan

Նոր բաղադրատոմս! Սմբուկով ռեստորանային իդեալական հյուրասիրություն

Gayane Abovyan