Խոհանոց

Համեղ է և աղիների համար օգտակար. պեկինյան կաղամբով 5 ամենահամեղ աղցանները

Պեկինյան կաղամբով աղցան սև չամանով

Բաղադրիչները՝

  • 200 գ. պեկինյան կաղամբ
  • 1 գազար
  • 30 գ. քերած պանիր
  • 3 ճ. գ. ձիթապտղի յուղ
  • 1 թ. գ. նռան սոուս
  • Սև չաման և աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստումը՝

1. Կտրտիր կաղամբը և լցրու աղցանամանի մեջ:

2. Մանր քերիչով անցկացրու գազարը և ավելացրու կաղամբին:

3. Ավելացրու քերած պանիրը, սև չամանը և մի քիչ աղ:

4. Աղցանը համեմիր ձիթապտղի յուղով և նռան սոուսով: Ամեն ինչ խառնիր:

5. Բարի ախորժակ:

Պեկինյան կաղամբով և նարնջով աղցան

Բաղադրիչները՝

  • 1 գլուխ պեկինյան կաղամբ
  • 2 նարինջ
  • 1 թ. գ. կիտրոնի հյութ
  • 1 թ. գ. խնձորի քացախ
  • Դդմի սերմեր՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստումը՝

1. Մեծ շերտերով կտրտիր պեկինյան կաղամբը:

2. Մաքրիր նարնջի կեղևը, բաժանիր շերտերի:

3. Աղցանամանի մեջ լցրու կաղմաբը, նարինջը և դդմի սերմերը:

4. Կիտրոնի հյութ և խնձորի քացախ լցրու վրան: Զգուշությամբ խառնիր:

Աղցան «Նաստենկա» պեկինյան կաղամբով և վետչինայով

Բաղադրիչները՝

  • 1 գլուխ պեկինյան կաղամբ
  • 300 գ. վետչինա
  • 100 գ. հունական ընկույզ
  • 150 գ. պինդ պանիր
  • 200 գ. կորեական գազար
  • 4 ձու
  • 300 գ. հավի ֆիլե
  • Կես տարա պահածոյացված արքայախնձոր
  • Կանաչ սոխ և հազարի տերևներ՝ ըստ ճաշակի
  • Աղ և մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստումը՝

1. Լվա և մանր կտրտիր կաղամբը: Բարակ կտրտիր:

2. Քառակուսաձև կտրտիր վետչինան: Այն երշիկով չփոխարինես, համն այն չի լինի:

3. Ընկույզը մանրացրու և բուսական յուղով տապակիր:

4. Պանիրը և խաշած ձվերը քերիր խոշոր անցքերով քերիչով:

5. Խաշիր հավի միսը և կտրտիր ոչ մեծ քառակուսիների:

6. Արքայախնձորը կտրտիր մեծ կտորների:

7. Կանաչ սոխը կտրտիր բարակ օղակներով:

8. Խառնիր բոլոր բաղադրիչները, ավելացրու մայոնեզ և աղ: Նորից խառնիր: Աղցանը լցրու հազարի տերևների վրա:

9. Բարի ախորժակ:

Պեկինյան կաղամբով աղցան հավի ֆիլեով և չորահացով

Բաղադրիչները՝

  • 1 գլուխ պեկինյան կաղամբ
  • 1 հավի ֆիլե
  • 1 գլուխ սոխ (ըստ ցանկության)
  • 1 աման պահածոյացված եգիպտացորեն
  • 1-2 ճյուղ մաղադանոս
  • Ձիթապտղի յուղ կամ մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի
  • Կիտրոնի հյութ կամ բալզամիկ քացախ՝ ըստ ճաշակի
  • Չորահաց՝ ըստ ճաշակի
  • Աղ, օրեգանո, սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստումը՝

1. Բարակ կտրտիր կաղամբը:

2. Հալեցված հավի ֆիլեն մի քիչ ծեծիր, մի քիչ աղ և պղպեղ արա: Հավի ֆիլեն տապակիր գրիլով կամ թավայի մեջ մինչև լրիվ պատրաստ լինի:

3. Մանր կտրտիր սոխը և մաղադանոսը:

4. Խառնիր կաղամբը, եգիպտացորենը, մաղադանոսը, սպիտակ հացով չորահացը:

5. Աղ արա և 1-2 պտղունց չոր օրեգանո ավելացրու: Խառնիր բոլոր պատրաստի բաղադրիչները:

6. Սառած հավի ֆիլեն կտրտիր ոչ մեծ քառակուսիներով կամ ձողիկներով, ավելացրու աղցանին:

7. Աղցանը կարելի է համեմել ձիթապտղի յուղով և կիտրոնի հյութով: Հյութի փոխարեն՝ կարելի է յուղին մի քանի կաթիլ բալզամիկ քացախ ավելացնել և խառնել:

8. Բարի ախորժակ:

Պեկինյան կաղամբով աղցան վարունգով

Բաղադրիչները՝

  • 450-500 գ. պեկինյան կաղամբ
  • 250 գ. վարունգ
  • 2-3 գ. աղ
  • 30 մլ յուղ
  • 1 թ. գ. կիտրոնի հյութ
  • Կանաչի՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստումը՝

1. Կաղամբի տերևներն առանձնացրու, լվա, կտրտիր ձողաձև:

2. Վարունգը լվա: Կտրիր ծայրերը և կտրտիր կիսաշրջանների:

3. Բանջարեղենը լցրու ամանի մեջ, ավելացրու կտրտած կանաչին: Կարելի է մաղադանոս կամ սամիթ օգտագործել:

4. Աղ արա, յուղ և կիտրոնի հյութ ավելացրու: Խառնիր:

5. Բարի ախորժակ:

Կարդացեք նաեվ

Շատ համեղ ու ախորժելի աղցան, հիանալի համ ունի

Gayane Abovyan

Շատ համեղ և շատ առողջարար աղցան

Gayane Abovyan

ՍՄԲՈՒԿՈՎ նԱԽՈՒՏԵՍՏ-Интересный рецепт баклажан и перца – Interesting recipe for eggplant and pepper

Gayane Abovyan

Թարմ կարտոֆիլով շատ համեղ և հեշտ պատրաստվող աղցան

Gayane Abovyan

Շատ նուրբ, թեթև և համեղ աղցան

Gayane Abovyan

Եփած երշիկով արագ ուտեստ

Gayane Abovyan