Խոհանոց

Տնային պայմաններում պատրաստում ենք չիփսեր.ստացվում է շատ համեղ և կարևորը՝ այսպես պատրաստելով վնասակար չէ

Տնային պայմաններում պատրաստում ենք չիփսեր.ստացվում է շատ համեղ և կարևորը՝ այսպես պատրաստելով վնասակար չէ:

Բաղադրիչներ

  • կարտոֆիլ — 3 հատ (միջին չափսի)
  • կանաչի — 150 գ (չորացրած)
  • ձիթայուղ — 200 գ
  • աղ — ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Լվանում ենք կարտոֆիլը, մաքրում և կտրատում բարակ շերտերով:

Առանձին ամանի մեջ լցնում ենք սառցե խորանարդիկներով սառը ջուր, ապա ավելացնում շերտերով կտրատված կարտոֆիլը և թողնում այդպես 10 րոպե:

Շարում ենք կարտոֆիլը մաքուր սրբիչի վրա և չորացնում:

Նախապես պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա մի փոքր ձիթայուղ ենք լցնում, շարում կարտոֆիլը, համեմում չորացրած կանաչիով, աղով և տեղադրում նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ :

Թողնում ենք՝ կարտոֆիլը եփվի 10-15 րոպե և թեթևակի կարմրի:
Եվ ահա, համեղ չիպսերը պատրաստ են:

Այս հիանալի խրթխրթան կարտոֆիլային չիպսը կարելի է մատուցել որպես նախուտեստ երեկույթների ժամանակ։

Կարդացեք նաեվ

Իմ պատրաստած կոտլետները միշտ շատ համեղ և հյութալի են ստացվում։ Կիսվում եմ <<գաղտնի>> բաղադրատոմսով

Gayane Abovyan

Թարմ Աղցան Ֆունչոզայով․ Բոլորովին Նոր Նուրբ Համ

Gayane Abovyan

Արտասովոր խաչապուրի՝ պատրաստված թավայի մեջ

Gayane Abovyan

Լավաշով ռուլետներ

Gayane Abovyan

Համեղ ու ախորժելի խաչապուրի բաղադրատոմս

Gayane Abovyan

Տնական Ռաֆայելլո տորթ, ինչ նուրբ համ ունի

Gayane Abovyan