Խոհանոց

Գազարով և հավով աղցան

Շատերս հաճախ թերագնահատում ենք գազարը, համարելով, որ այն կարելի է և չօգտագործել։ Սակայն պետք չէ մոռանալ, որ այս բանջարեղեբը օգտակար է բոլորին և մեծ քանակությամբ վիտամիններ է պարունակում։ Իսկ տեսողության վրա գազարի դրական ազդեցության մասին վաղուց է հայտնի։

Այսօր Positive-ը առաջարկում է գազարով և հավով մի շատ համեղ աղցան պատրաստել։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • 250 գր․ հավի փափկամիս
  • 100 գրամ կաղամբ
  • 1 գազար
  • 1 բուլղարական պղպեղ
  • 60 մլ բուսայուղ
  • 20 մլ սոյայի սոուս
  • 5 մլ լիմոնի հյութ
  • 1 թ․գ․ շաքարավազ
  • 1 թ․գ․ կարմիր պղպեղ
  • 0,5 թ․գ․ աղացած համեմի սերմ
  • Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Խառնեք 20 գրամ բուսայուղը, համեմի սերմը, կարմիր, սև պղպեղը, աղը։ Այս խառնուրդը քսեք փափկամսին։

2. Տապակի մեջ փայլաթիթեղ փռեք և վրան դրեք հավի փափկամիսը։ Ջեռոցը 200 աստիճան տաքացրեք և եփեք 30 րոպե։

3. Գազարը քերիչով անցկացրեք, կաղամբը բարակ կտրատեք, կտրեք պղպեղն ու սառած հավի միսը։

4. Բոլոր բաղադրիչներն իրար միացրեք և վրան լցրեք մնացած բուսայուղով, սոյայի սոուսով, լիմոնի հյութով, շաքարավազով, աղով և պղպեղով պատրաստված սոուսը։

Կարդացեք նաեվ

Հավի միսը սնկով և սխտորի սոուսով: Բուրավետ, հյութալի, ախորժելի տոնական սեղանի կամ ընտանեկան ճաշի կամ ընթրիքի համար

Gayane Abovyan

Համեղ ու հյութալի, համից չեք կշտանա

Gayane Abovyan

Մենք շատ աղցաններ ենք փորձել, բայց այս մեկը գերազանցում է բոլորին

Gayane Abovyan

Մսով ՊԻՐՈԳ, շերտավոր խմորով պիրոգ

Gayane Abovyan

Պատրաստենք միասին. Մսով շտրուդել

Gayane Abovyan

Կեր ու սուս․ Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից մեկը

Gayane Abovyan