Կեռասի ամենօրյա օգտագործումը կարող է թեթևացնել սրտանոթային հիվանդությունները, քանի որ այս հատապտուղը ունի բարձր բարենպաստ ազդեցություն ունի մարմնի իմունային համակարգի վրա:
Մասնագետների կարծիքով ՝ կեռասը պարունակում է B վիտամիններ, երկաթ, ֆոսֆոր, ինչպես նաև հակաօքսիդիչներ, որոնք խանգարում են ծերացումը: Հատապտուղը օգտակար է նրանց համար, ովքեր խնդիրներ ունեն աղեստամոքսային տրակտի հետ — արտադրանքը պարունակում է մեծ քանակությամբ պեկտիններ, որոնք օգնում են օրգանիզմից վերացնել տոքսինները, ավելցուկային լեղու թթուները, ռադիոնուկլիդները և ավելորդ բակտերիաները:
Կեռասում կան նաև կարոտինոիդներ, որոնք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում մաշկի, տեսողության և մազերի վիճակի վրա, որոնք բարելավում են նյարդային համակարգի հաղորդունակությունը »:

Այնուամենայնիվ, քաղցր հատապտուղը պարունակում է շատ ֆրուկտոզա, հետևաբար, նրանք, ովքեր հետևում են իրենց, պետք է ուշադրություն դարձնեն դրան: