Առողջություն

Ինչո՞վ է վտանգավոր պաղպաղակի «գերչափաքանակը»

Ամեն օր պաղպաղակ ուտելը վատ գաղափար է. մեծահասակ մարդը կարող է շաբաթական ուտել պաղպաղակի երկու չափաբաժին: Այսպիսի կարծիք է հայտնել բժշկական գիտությունների թեկնածու, բարձր կարգի բժիշկ Վլադիմիր Զայցեւը, փոխանցում է ՏԱՍՍ-ը:

«Ամեն օր պաղպաղակ ուտել հաստատապես չի կարելի: Մեծահասակ մարդու համար նորման կազմում է շաբաթական երկու պաղպաղակ՝ պայմանով, որ Ղրիմի կամ Սոչիի շոգ կլիմայի պայմաններում ենք գտնվում»,- ասել է նա:

Մասնագետի խոսքով՝ սառը քաղցրեղենի «գերչափաքանակը» կարող է առաջացնել ֆարինգիտ, անգինայի բռնկում, լարինգիտ, ռինոսինուսիտ եւ մի ամբողջ շարք այլ հիվանդություններ:

Զայցեւը հավելել է, որ պաղպաղակին պետք է վերաբերվել որպես «բավականին վտանգավոր մթերքի»: Իսկ կոկորդի բորբոքման հավանականությունը նվազագույնի հասցնելու համար մասնագետը խորհուրդ է տալիս պաղպաղակը գործածել տաք թեյի հետ, ինչպես նաեւ նախապատվություն տալ մրգային սառույցին:

Կարդացեք նաեվ

Ժողովրդական բժիշկ #19 Հոդացավերի, մեջքի և ոտքերի ցավերի դեմ հրաշք միջոց

Gayane Abovyan

Ինչու է անհրաժեշտ ոսպ ուտել. 7 լուրջ պատճառ

Gayane Abovyan

Ինչպես ազատվել ավելորդ քաշից՝ առանց կալորիաները հաշվելու

Gayane Abovyan

Բացառապես բնական ու անվտանգ միջոցները, որ կօգնեն հաշված ժամերի ընթացքում ազատվել խորխից և թքի խցանումից

Gayane Abovyan

Իմանալով այս մասին՝ դուք այլևս դեն չեք նետի կարտոֆիլի կեղևները․ ահա թե ինչու

Gayane Abovyan

Սմբուկի միջոցով նիհարել եմ 7 կգ․ Ահա թե ինչ է պետք աբել, որպեսզի դուք էլ նիհարեք

Gayane Abovyan