Առողջություն

Ինչո՞վ է վտանգավոր պաղպաղակի «գերչափաքանակը»

Ամեն օր պաղպաղակ ուտելը վատ գաղափար է. մեծահասակ մարդը կարող է շաբաթական ուտել պաղպաղակի երկու չափաբաժին: Այսպիսի կարծիք է հայտնել բժշկական գիտությունների թեկնածու, բարձր կարգի բժիշկ Վլադիմիր Զայցեւը, փոխանցում է ՏԱՍՍ-ը:

«Ամեն օր պաղպաղակ ուտել հաստատապես չի կարելի: Մեծահասակ մարդու համար նորման կազմում է շաբաթական երկու պաղպաղակ՝ պայմանով, որ Ղրիմի կամ Սոչիի շոգ կլիմայի պայմաններում ենք գտնվում»,- ասել է նա:

Մասնագետի խոսքով՝ սառը քաղցրեղենի «գերչափաքանակը» կարող է առաջացնել ֆարինգիտ, անգինայի բռնկում, լարինգիտ, ռինոսինուսիտ եւ մի ամբողջ շարք այլ հիվանդություններ:

Զայցեւը հավելել է, որ պաղպաղակին պետք է վերաբերվել որպես «բավականին վտանգավոր մթերքի»: Իսկ կոկորդի բորբոքման հավանականությունը նվազագույնի հասցնելու համար մասնագետը խորհուրդ է տալիս պաղպաղակը գործածել տաք թեյի հետ, ինչպես նաեւ նախապատվություն տալ մրգային սառույցին:

Կարդացեք նաեվ

Լավագույն բնական միջոցներն ալերգիաների մաշկային դրսևորումների դեմ պայքարի համար

Gayane Abovyan

Դժվար է, ոչ, հնարավոր չէ թվարկել այս հրաշալի սերմերի բոլոր օգտակար հատկությունները

Gayane Abovyan

Ընդունեք օրական 2 անգամ դարչինով ու մեղրով ըմպելիք ու շատ արագ ազատվեք ավելորդ կիլոգրամներից

Gayane Abovyan

Ընդամենը մեկ հավելում սուրճի մեջ, և դուք կմոռանաք երիկամների խնդիրների մասին

Gayane Abovyan

Այս օրերին օրական կես հատ կիվի կերեք և խորհուրդ տվեք բոլորին․ Ահա պատճառը

Gayane Abovyan

Ինչ պետք է իմանալ Բալի մասին

Gayane Abovyan