Խոհանոց

Ձմերուկի սեզոնը բացված է. Ահա, թե ինչպես պարզել ձմերուկը հասած է թե՝ ոչ. 5 հնարք, որոնք պետք է իմանալ

Ձմերուկը ամենահամեղ ամառային մրգերից մեկը կարելի է համարել: Սակայն պետք է կարողանալ տարբերակել, թե որն է լավը և որը՝ վատ: Ահա թե ինչպես կարելի է դա տարբերել:

Թակեք: Հասած ձմերուկը խորը ձայն է հանում: Իսկ եթե այն հասած չէ, ուրեմն այն շատ ցածր ձայն է արձակում:

Ուշադրություն դարձրեք չափսին: Պետք չէ վերցնել ամենամեծ կամ էլ ամենափոքրը:  Ձմերուկի համար իդեալական է համարվում 5-7կգ:

Գտեք դեղին բիծ

Շատերը կարծում են, որ լավ ձմերուկը պետք է հասած լինի: Սակայն, իրականում, եթե ձմերուկը ունի դեղին բծեր, նշանակում է, որ այն հասած է:

Որոնեք շագանակագույն սարդոստայն: Տգեղ և ոչ գեղեցիկ բծերը նման են սարդոստայնի: Մեղուները հաճախ են նստում ապագա ձմերուկի ծաղկի վրա: Իսկ սա նշանակում է, որ այդ ձմերուկը ավելի քաղցր է լինելու:

Ուշադրություն դարձրեք պոչին: Ձմերուկի պոչը միշտ հուշում է դրա հասած կամ չհասած լինելու մասին:

Եթե այն չորացած և թառամած է, ուրեմն այն հասած է: Իսկ,  եթե այն դեռ կանաչ է, սա նշանակում է, որ այն շատ շուտ են կտեր իր արմատից:

Կարդացեք նաեվ

Նրբաբլիթ՝ սնկով և հավի մսով

Gayane Abovyan

Վայրկյանական պատրաստվող քաղցրավենիք, որն իր անմահական համով անտարբեր չի թողնի ոչ ոքի

Gayane Abovyan

Կարմիր Պղպեղի Մածուկ – Red Pepper Paste Recipe – Հեղինե – Heghineh Cooking Show

Gayane Abovyan

Կարտոֆիլը՝ արքայական ձևով. Շատ համեղ է, ես սա պատրաստում եմ, երբ որևէ գեղեցիկ առիթ կա

Gayane Abovyan

Երբ տանը լավաշ է ավելանում, ես միշտ պատրաստում եմ այս անչափ համեղ ուտեստը, խրթխրթան ու անուշաբույր

Gayane Abovyan

Կորեական պահածո ձմռան համար

Gayane Abovyan