Խոհանոց

Ձմերուկի սեզոնը բացված է. Ահա, թե ինչպես պարզել ձմերուկը հասած է թե՝ ոչ. 5 հնարք, որոնք պետք է իմանալ

Ձմերուկը ամենահամեղ ամառային մրգերից մեկը կարելի է համարել: Սակայն պետք է կարողանալ տարբերակել, թե որն է լավը և որը՝ վատ: Ահա թե ինչպես կարելի է դա տարբերել:

Թակեք: Հասած ձմերուկը խորը ձայն է հանում: Իսկ եթե այն հասած չէ, ուրեմն այն շատ ցածր ձայն է արձակում:

Ուշադրություն դարձրեք չափսին: Պետք չէ վերցնել ամենամեծ կամ էլ ամենափոքրը:  Ձմերուկի համար իդեալական է համարվում 5-7կգ:

Գտեք դեղին բիծ

Շատերը կարծում են, որ լավ ձմերուկը պետք է հասած լինի: Սակայն, իրականում, եթե ձմերուկը ունի դեղին բծեր, նշանակում է, որ այն հասած է:

Որոնեք շագանակագույն սարդոստայն: Տգեղ և ոչ գեղեցիկ բծերը նման են սարդոստայնի: Մեղուները հաճախ են նստում ապագա ձմերուկի ծաղկի վրա: Իսկ սա նշանակում է, որ այդ ձմերուկը ավելի քաղցր է լինելու:

Ուշադրություն դարձրեք պոչին: Ձմերուկի պոչը միշտ հուշում է դրա հասած կամ չհասած լինելու մասին:

Եթե այն չորացած և թառամած է, ուրեմն այն հասած է: Իսկ,  եթե այն դեռ կանաչ է, սա նշանակում է, որ այն շատ շուտ են կտեր իր արմատից:

Կարդացեք նաեվ

Այս բաղադրատոմսը կշրջի Ձեր պատկերացումները կոտլետների մասին. անհրաժեշտ է 25 րոպե

Gayane Abovyan

Ծաղկակաղամբով տապակա. Ներառեք ձեր ընտանիքի սննդացանկում անչափ օգտակար բանջարեղենով պատրաստվող այս ախորժելի ուտեստը

Gayane Abovyan

Հյութալի կոտլետներ, ուղղակի հիանալի են ստացվում

Gayane Abovyan

Չատ համեղ հավի մսով ուտեստ.

Gayane Abovyan

Ինձ մոտ կոտլետները հյութալի չէին ստացվում, տատիկս ցույց տվեց` ինչպես է պետք պատրաստել

Gayane Abovyan

Կաղամբով ամենահամեղ և հյութալի աղցաններից մեկը, անպայման փորձեք

Gayane Abovyan