Առողջություն

Ինչպես ճիշտ լվանալ մրգերը,որպեսզի պաշտպանված լինենք տարատեսակ քիմիական նյութերից…

Փորձագետները պարզել են, թե ինչպես կարելի է լվանալ մրգերը

Միացյալ Նահանգներից գիտության ներկայացուցիչները եզրակացրեցին, որ խնձորն ամենալավը լվանում է սոդայի լուծույթով: Այս եղանակով նրանք կարող են հեռացնել ոչ միայն աղտոտումը, այլև վնասատուների և մոլախոտերի դեմ պայքարի քիմիական նյութերը ՝ թունաքիմիկատները:

Այս նյութերը հաճախ օգտագործվում են գյուղատնտեսական նպատակներով, քանի որ դրանց օգնությամբ մեծացնում են բերքատվությունը: Միևնույն ժամանակ, դրանք վատ ազդեցություն են ունենում մարդու առողջության վրա:

Մրգերի որոշ մատակարարներ դրանք լվանում են ջրով, բայց դա բավարար չէ թունաքիմիկատների հետքերը լիովին վերացնելու համար:

Հետազոտողները որոշեցին պարզել, որ խնձորի վերամշակման ո՞ր մեթոդը կօգնի նրանց ազատել ամենատարածված նյութերից `ֆոսմետ և տիաբենդազոլ:

Փորձի կազմակերպիչները խնձորները 24 ժամվա ընթացքում ենթարկեցին թունաքիմիկատների, և դրանից հետո նրանք որոշեցին ազատվել քիմիական միացություններից երեք մեթոդով `մրգերը լվանալ ջրով, լվանալ 1% սոդա լուծույթով և լվանալ նյութերը սպիտակեցնող միջոցներով:

Պարզվեց, որ սոդայի լուծույթը տվեց առավել օպտիմալ ազդեցություն. 12-15 րոպե հետո այն վերացրեց 96% ֆոսֆատ և 80% թիաբենդազոլ:

Հնարավոր չէ լիովին ազատվել թունաքիմիկատներից, քանի որ դրանք խորապես արմատավորված էին խնձորի կեղևի մեջ: Իհարկե, օգտագործելուց առաջ մաշկը կարող է կտրվել, բայց այս դեպքում պտուղը կկորցնի որոշ օգտակար տարրեր:

Կարդացեք նաեվ

Ինչպե՞ս հասկանալ, որ վարակվել ես կորոնավիրուսով։ Ներկայացնում ենք կորոնավիրուսի ախտանշանները

Gayane Abovyan

Արքայախնձորի և արքայախնձորի հյութի 5 օգտակար հատկությունները

Gayane Abovyan

Քնի պակասը կարող է լուրջ հետևանքների հանգեցնել

Gayane Abovyan

Մթերք, որը «սպանում է» կորոնավիրուսը․ The Sun

Gayane Abovyan

Թառամած կրկնակզակը վերացնելու 7 միջոց. Արդյունքն ակնհայտ կլինի

Gayane Abovyan

Լավագույն բնական միջոցները մարսողության խանգարման տհաճ ախտանշաններից ազատվելու համար

Gayane Abovyan