Խոհանոց

Կաղամբով պահքային կոտլետ

Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակ

  1. Ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք կրակի վրա և համեմում ենք աղով։ Այնուհետև կաղամբը բաժանում ենք 4 մասի, դնում ենք եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ ու 5 րոպե եփում ենք։
    կաղամբով-պահքային-կոտլետներ
  2. Այնուհետև կաղամբը կաթսայից հանում ենք, դնում քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ ջուրը դուրս գա։
    պահքային-կոտլետ
  3.  Կաղամբներից յուրաքանչյուրը առանձին-առանձին հարում ենք բլենդերով։
  4. Մանրացրած կաղամբին ավելացնում ենք մանր կտրատած սոխը, սխտորն ու սամիթը, աղն ու սև պղպեղը և խառնում ենք։
    կաղամբով-կոտլետներ
  5. Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրն ու սպիտակաձավարը և զգուշորեն խառնում ենք։
    կոտլետ-կաղամբով
  6. Թողնում ենք, որ ստացված զանգվածը 5-7 րոպե հանգստանա և այդ ընթացքում սպիտակաձավարը տաք կաղամբի մեջ հասցնի ուռչել։
    կաղամբով-կոտլետի-ֆարշ
  7. Գդալի օգնությամբ վերցնում ենք ֆարշը, խոնավ ձեռքերով ձևավորում ենք կոտլետներն ու թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ։
    կոտլետ-պահքային
  8. Տապակում ենք ուժեղ կրակի վրա այնքան, մինչև վարդագույն դառնան։
    կոտլետներ-պահքային
  9. Համեղ կոտլետները պատրաստ են։

Այս կոտլետները նորություն կլինեն ձեր սննդակարգում։ Այսպիսի կոտլետներ կարելի է պատրաստել նաև ծաղկակաղամբով։
Մատուցում ենք համեղ սոուսների հետ, կանաչեղենի և բանջարեղենի հետ։ Շատ համեղ են հատկապես լոլիկի ու կանաչ սիսեռի հետ։

Կարդացեք նաեվ

Ամանորյա խոհանոց Աղցան Մանդարին

Gayane Abovyan

7 հիանալի գաղափար՝ մակարոնի ջուրը կենցաղում ու խոհանոցում օգտագործելու համար

Gayane Abovyan

Իրականում սպանախը պետք չէ խաշել հետո տապակել․ Ձեզ ենք ներկայացնում սպանախի պատրաստման ճիշտ եղանակը

Gayane Abovyan

Սմբուկով աներևակայելի համեղ աղցան, անպայման փորձեք

Gayane Abovyan

Գազարով անչափ համեղ ռուլետ,որը գերել է բոլոր համտեսողներին..

Gayane Abovyan

9 օրիգինալ հնարքներով կտրատում ենք ձմերուկը՝ անչափ գեղեցիկ և յուրահատուկ

Gayane Abovyan