Խոհանոց

Կաղամբով պահքային կոտլետ

Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակ

  1. Ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք կրակի վրա և համեմում ենք աղով։ Այնուհետև կաղամբը բաժանում ենք 4 մասի, դնում ենք եռացող ջրով լի կաթսայի մեջ ու 5 րոպե եփում ենք։
    կաղամբով-պահքային-կոտլետներ
  2. Այնուհետև կաղամբը կաթսայից հանում ենք, դնում քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ ջուրը դուրս գա։
    պահքային-կոտլետ
  3.  Կաղամբներից յուրաքանչյուրը առանձին-առանձին հարում ենք բլենդերով։
  4. Մանրացրած կաղամբին ավելացնում ենք մանր կտրատած սոխը, սխտորն ու սամիթը, աղն ու սև պղպեղը և խառնում ենք։
    կաղամբով-կոտլետներ
  5. Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրն ու սպիտակաձավարը և զգուշորեն խառնում ենք։
    կոտլետ-կաղամբով
  6. Թողնում ենք, որ ստացված զանգվածը 5-7 րոպե հանգստանա և այդ ընթացքում սպիտակաձավարը տաք կաղամբի մեջ հասցնի ուռչել։
    կաղամբով-կոտլետի-ֆարշ
  7. Գդալի օգնությամբ վերցնում ենք ֆարշը, խոնավ ձեռքերով ձևավորում ենք կոտլետներն ու թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ։
    կոտլետ-պահքային
  8. Տապակում ենք ուժեղ կրակի վրա այնքան, մինչև վարդագույն դառնան։
    կոտլետներ-պահքային
  9. Համեղ կոտլետները պատրաստ են։

Այս կոտլետները նորություն կլինեն ձեր սննդակարգում։ Այսպիսի կոտլետներ կարելի է պատրաստել նաև ծաղկակաղամբով։
Մատուցում ենք համեղ սոուսների հետ, կանաչեղենի և բանջարեղենի հետ։ Շատ համեղ են հատկապես լոլիկի ու կանաչ սիսեռի հետ։

Կարդացեք նաեվ

Փափուկ ու ախորժելի տորթ․ Հալվում է բերանում․ Պատրաստվում է բավականին հեշտ ու պարզ եղանակով

Gayane Abovyan

Ինչպե՞ս պատրաստել ելակի մուրաբան, որպեսզի հատիկները ձիգ մնան և անչափ համեղ ստացվի

Gayane Abovyan

Ամառային կարկադնկեր․ Այս բաղադրատոմսը շատ լավն է, կարկանդակը համեղ է, դիետիկ և հեշտ պատրաստվող

Gayane Abovyan

Կանաչին համեմում ենք կիտրոնով

Gayane Abovyan

Անչափ համեղ աղցան դդմիկով և լոլիկով, որը պատրաստվում է շատ պարզ և արագ

Gayane Abovyan

7 հեշտ և համեղ տարբերակ՝ ձվով նախաճաշ պատրաստելու համար

Gayane Abovyan