Առողջություն

Իմացեք մթերքներն են կարող պաշտպանել վաղաժամ մահանալուց

Ֆերմենտացված սոյայի մթերքների գործածումը, ինչպիսին են միսոն և նատոն, կարող է պաշտպանել վաղաժամ մահանալուց, պնդում են ճապոնացի գիտնականները:
MedicalXpress-ում հրապարակված մամուլի հաղորդագրության մեջ նշված է, որ մասնագետները վերլուծել են 45-ից մինչև 74 տարեկան 42 750 տղամարդկանց և 50 165 կանանց մասնակցությամբ հետազոտության արդյունքները:

Կամավորները հայտնել են իրենց սննդակարգային սովորությունների, կենսակերպի և առողջական վիճակի մասին: Նրանց հետևել են գրեթե 15 տարի, և այս ընթացքում մահվան բոլոր դեպքերը գրանցվել են: Պարզվել է, որ ֆերմենտացված սոյայի գործածումը վաղաժամ մահվան հավանականությունը մինչև 10 տոկոսով նվազեցրել է, բայց սոյայի մթերքների ընդհանուր գործածումը այս ցուցանիշի վրա ոչ մի կերպ չի ազդել:

Հետազոտությունը նաև ցույց է տվել, որ միսո կամ նատո ուտող մարդիկ ավելի հազվադեպ են տառապել սիրտ-անոթային հիվանդություններով: Միաժամանակ սոյայի ոչ մի արդյունք չի հայտնաբերվել քաղցկեղի զարգացման հավանականության վրա: Գիտնականների խոսքով՝ ֆերմենտացված սոյայի մթերքները ավելի մեծ քանակությամբ բջջանյութ,

կալիում և բիոակտիվ բաղադրիչներ են պարունակում, քան դրանց չֆերմենտացված նմանօրինակները, ինչը բացատրում է հայտնաբերված համահարաբերակցությունը: Չնայած հետազոտությունը դիտողական էր, այսինքն՝ արդյունքներով հնարավոր չէ ճշգրիտ պարզել պատճառահետևանքային փոխադարձ կապը, ավելի ու ավելի շատ տվյալներ են հայտնվում, որ սոյայի մթերքները առողջության վրա բարենպաստ են ազդում:

Կարդացեք նաեվ

Բնական միջոցներ դեռահասների պզուկների բուժման համար

Gayane Abovyan

Երկու արդյունավետ ժողովրդական միջոց ստամոքսի այրոցից ազատվելու համար

Gayane Abovyan

Շտապ օգնություն՝ լյարդի համար

Gayane Abovyan

Բնական այս միջոցը վերացնում է արյան բարձր ճնշումը, գլխացավը, անքնությունը, խոցը

Gayane Abovyan

Ահա թե ինչպես վերացնել բակտերիաները, որոնք առաջացնում են այրոց, փքվածություն եւ այլ խնդիրներ:

Gayane Abovyan

Չի կարելի պաղպաղակ ուտել, եթե……

Gayane Abovyan