ՇԱՏ ՀԱՄԵՂ․ Մակարոնի պատրաստման հրաշալի տարբերակ, որի մասին հնարավոր է քչերը գիտեն։ Մակարոնը մսի համադրությամբ մատուցելն ընդունված է խոհանոցում, սակայն, թերևս, քչերն են այս ամենը համադրում ևս մեկ բաղադրիչի՝ կաղամբի հետ:
Առաջին հայացքից անսովոր, սակայն շատ ահմեղ համադրություն է, որ կհավանեք աներկբա: Այսկերպ սովորական տնական ուտեստը վերածվում է օրիգինալ ինչ-որ բանի, որը հիշեցնում է մանկության համերը:
Միսը կարմրելու աստիճան տապակել: Մենք նախապատվությունը տվել ենք տավարի մսին, սակայն սրան հաջողությամբ կարող է փոխարինել նաև խոզի միսը: Կարմրացնելուց հետո տապակվող մասսային ավելացնել 150 մլ ջուր, դափնու տերև, ամանը ծածկել ու շոգեխաշել 20-30 րոպե: Մեկ այլ տարրայի մեջ տապակել մանրատած կաղամբը: Քիչ անց հավելել քերած գազարը՝ շարունակելով տապակել: Աղել և շոգեխաշել 10-15 րոպե, վերջոմ կանաչի ավելացնել:
Մեկ այլ տարրայում աղաջրի մեջ էլ խաշել ըստ անհրաժեշտ չափի մակարոն: Բոլոր զանգվածները միավորել մեկ տարրայի մեջ՝ չմոռանալ մանրակրկիտ խառնելը: Մանրամասն՝ տեսանյութում: