Առողջություն

Ճիշտ օգտագործեք դդմի սերմերը որպեսզի ազատվեք բարձր խոլեստերինից, շաքարային դիաբետից, ճիճուներից և մի շարք այլ հիվանդություններից

Դդմի կորիզների բուժական նպատակներով կիրառությունը տարածված է շատ ազգերի մոտ, ինչպես, օրինակ, Չինաստանում, որոնց հնագույն բժշկությունը համարվում է ամենաիմաստունն ու արդյունավետը: Դդմի կորիզներն օժտված են հակաբորբոքային հատկություններով՝ հատկապես պրոստատի և միզուղիների բուժման դեպքում: Դդմի աղի և բոված սերմերը բուժական և սննդարար հատկություններ չունեն:

Դդմի կորիզի այլ առանձնահատկությունները

Օգտակար են սրտի համար։ Դդմի կորիզի յուղն իր բաղադրությամբ համեմատվում է ձիթապպտղի յուղի հետ։

Բարձր ճնշում։ Կորիզները հարուստ են կալիումով, որը մեծ դեր է խաղում զարկերակային ճնշումը վերահսկելու մեջ:

Մաշկ, մազեր, տեսողություն։ Դդմի կորիզների սերմերը շատ հարուստ են Е վիտամինով, որը հիանալի կերպով պայքարում է մաշկի ծերացման դեմ, վերականգնում բջիջները: Այս սերմերը հարուստ են նաև վիտամին А-ով, որի շնորհիվ կանխում է աչքի հիվանդությունները, ինչպիսիք են կատարակտը և դեղին բծերի դեգեներացիան:

Պրոստատ։ Համարվում է բուժման բնական մեթոդներից մեկը, որը կանխարգելում է պրոստատի և միզուղիների խնդիրը:

Բաղադրատոմս՝ պրոստատի բուժաման համար։ 150 գր դդմի սերմերը (թարմ, հում վիճակում) ավելացնել  1 լիտր ֆիլտրված ջրի մեջ և 20 րոպե եռացնել: Թողեք զովանա և ընդունեք: Խմեք 1 բաժակից օրական երեք անգամ:

Վերացնում է ճիճուներին։ Բուժման մեկ չափաբաժնի համար պահանջվում է 100-ից 150 գր (երեխաներ) և 200-ից  250գր (մեծահասակներ) սոված փորին:

Դդմի օշարակ՝ ասթմայի, հազի և բրոնխիտի բուժման համար

Բաղադրիչներ

  • 60 գր դդմի կորիզ
  • 2 ճ/գ բնական մեղր
  • 200 մ/լ մաքուր ջուր
  • 20 կաթիլ պրոպոլիսի սպիրտային լուծույթ
  • Բլենդերով խառնեք այս բոլոր բաղադրիչները, մինչև կստանաք միաձույլ զանգված:
  • Ընդունեք օրական մեկակական թ/գ 5 անգամից: Այն թույլ է տրվում օգտագործել 2 տարեկանից բարձր երեխաներին, սակայն չափաբաժինը պետք է քչացվի կիսով չափ՝ 2-7 տարեկանների համար:

Դդմի կորիզի ալյուրը՝ խոլեստերինի, տրիգլիցերիդի, շաքարային դիաբետի և փորկապության դեմ

Բաղադրությունը

Դդդմի սերմեր

Թող սերմերը մի քանի ժամով մնան ջրում և  լվացեք: Ապա չորացնել սենյակային ջերմաստիճանում: Չորացած սերմերը լցնել բլենդերի մեջ և մանրացնել, մինչև կստանաք մանրացված փոշի: Պահպանեք փոշին կափարիչով բանկայի մեջ: Առաջարկվող չափաբաժինը կազմում է ոչ շատ, քան օրական 3 ճ/գ:

Կարդացեք նաեվ

Ինչու՞ եղունգը գունափոխվում, ինչպես՞ մշակել, ինչ՞ անել այդպիսի դեպքերում 🧐

Gayane Abovyan

Թույն, որ շատերն օգտագործում են ամեն օր․ սա աղ կամ շաքարավազ չէ

Gayane Abovyan

Կիտրոնի ցեդրան կարող է փրկել ձեզ քրոնիկ հոդերի ցավից!

Gayane Abovyan

Գինեսի ռեկորդների գրքում հայտնված վիրաբույժը խորհուրդ է տալիս, թե ինչ է պետք ուտել, որպեսզի ապրենք երկար, իսկ մահանանք՝ քնի մեջ

Gayane Abovyan

Ո՞ր մթերքներն են օգտակար COVID-19-ից հետո վերականգնվելու համար

Gayane Abovyan

Բնական դեղամիջոց որը արդունավետ է վահանագեղձի հիվանդությունների բուժման համար

Gayane Abovyan