Խոհանոց

Իմամ բայալդի

«Իմամը խելագարվել է», «Իմամը ապշել է», «Իմամը կորցրել է իրեն». այսպես են թարգմանում այս ուտեստի անվանումը։ Բնականաբար, այդ ամենը տեղի է ունենում այս համեղ ու գեղեցիկ ուտեստի արդյունքում: Այսպես է պատմում հին արաբական լեգենդը:

Իմամ բայլդին լցոնված սմբուկներ են: Այն կարելի է ուտել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում՝ որպես խորտիկ: Սառը նույնիսկ ավելի համեղ է. բոլոր հյութերն ու համերը սառչելիս միաձուլվում են:

Բաղադրիչները.

• Սմբուկ՝ 2 հատ
• Սոխ ՝ 2 գլուխ
• Բուլղարական պղպեղ՝ 2 հատ
• Լոլիկ՝ 3 հատ:
• Մաղադանոս՝ 1 կապ
• Բուսական յուղ՝ 70 մլ
• Աղ՝ ըստ ճաշակի
•Սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
• Սխտոր՝ 5-10 պճեղ:

Պատրաստման ժամանակը’ 60 րոպե։

Պատրաստման եղանակը․

600x580

Սմբուկի մեջ խորը գրպաններ ենք փերում: Շերտավոր կլպում ենք կեղևը։ Առատորեն աղ ենք անում ներսից և դուրս և թողնում կես կամ մեկ ժամ ՝ դառնությունն անցնելու համար:

600x580

Այնուհետև հոսող ջրի տակ լվանում ենք սմբուկները, սրբում և տապակում բուսական յուղի մեջ՝ բոլոր կողմերից:

600x580

Կտրատում ենք սոխը և սխտորն ու թեթև տապակում բուսական յուղի մեջ:

600x580

Լոլիկը, կեղևազրկում ենք և կտրատում։

600x580

Քառակուսիներով կտրտում ենք բուլղարական պղպեղը, տապակում մինչև կիսաեփ լինելը: Այնուհետև վրան ավելացնում ենք կեղևահան ու կտրատած լոլիկը և տապակում ևս մի քանի րոպե:

600x580

Խառնում ենք սոխը, սխտորը, պղպեղը, լոլիկը և կտրատած կանաչին: Աղն ու պղպեղն՝ ըստ ճաշակի:

600x580

Ստացված խառնուրդի կեսը լցում ենք սմբուկի գրպաների մեջ: Լցոնի մնացած մասով պատում ենք ջերմակայուն տարայի հատակը, վերևից շարում լցոնած սմբուկները, ծածկում կափարիչով կամ նրբաթիթեղով և 30-40 րոպե եփում նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Բարի ախորժակ։

600x580

Կարդացեք նաեվ

Հավի միսը լավաշի մեջ

Gayane Abovyan

խոզի միսը և կարտոֆիլը ջեռոցում

Gayane Abovyan

Կարտոֆիլով և աղացած մսով ախորժելի ուտեստ․ ուղարկում ենք ջեռոցը և ամենահամեղ ընթրիքը պատրաստ է

Gayane Abovyan

Արտասովոր խաչապուրի՝ պատրաստված թավայի մեջ

Gayane Abovyan

Շատ համեղ և օգտակար աղցան

Gayane Abovyan

Պարզ և անչափ համեղ ընթրիք հավի կրծքամսով

Gayane Abovyan