Խոհանոց

Այժմ պատրաստում ենք ձմերուկի մուրաբա. Ահա բաղադրատոմսը…

Մուրաբա՝ պատրաստված ձմերուկի կեղևից.

Բաղադրիչներ

  • Ձմերուկի կեղև – 1 կգ
  • Շաքարավազ – 1.5 կգ
  • Ջուր – 500 մլ
  • Կիտրոնի կեղև՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ձմերուկի կեղևը մաքրել վերին շերտից և թողնել միայն սպիտակ մասը: Կեղևի սպիտակ շերտը կտրատել 2-3 սմ հաստությամբ կտորների:

Կտրատված կեղևի վրա ջուր լցնել և եփել 5-10 րոպե, որից հետո լցնել մաղի մեջ և սառեցնել:
Շաքարավազի վրա ջուր լցնել, խառնել, հասցնել եռման: Երբ շաքարավազը լրիվ հալչի, ավելացնել կիտրոնի կեղև կամ կիտրոնի հյութ:

Ձմերուկի կտորները լցնել օշարակի մեջ և եփել 20-30 րոպե, որից հետո վերցնել կրակից և թողնել օշարակի մեջ 2-3 ժամ: Հետո կրկնել նույն գործողությունը ևս մեկ անգամ, որից հետո վերցնել կրակից և թողնել օշարակի մեջ ևս 2-3 ժամ:

Երրորդ անգամ մուրաբան դնել ցածր կրակի վրա և եփել մինչև պատրաստ լինելը. կեղևները պետք է թափանցիկ դառնան:

Կարդացեք նաեվ

Երբ տանը լավաշ է ավելանում, ես միշտ պատրաստում եմ այս անչափ համեղ ուտեստը, խրթխրթան ու անուշաբույր

Gayane Abovyan

ԿԱՐՏՈՖԻԼՈՎ​ և ՀԱՎԻ ԿՐԾՔԱՄՍՈՎ ՋԵՌԵՓՈՒԿ

Gayane Abovyan

Կետչուպ՝ կանաչ լոլիկից. շատ համեղ և ինքնատիպ

Gayane Abovyan

Ի՞նչ եփել այսօր․ Համեղ ուտեստ ողջ ընտանիքի համար․․․Ամենակարևորը պարզ և արագ

Gayane Abovyan

Հիանալի աղցան, նաև շատ օգտակար

Gayane Abovyan

Շատ համեղ և կշտացնող նախաճաշ ողջ ընտանիքի համար

Gayane Abovyan