Խոհանոց

Ահա թե ինչու եմ գազօջախը ծածկում թաց սրբիչով, անձնական փորձից…

Սովորաբար տանտիրուհիներն իրենց ժամանակի մեծ մասն անցկացնում են խոհանոցում։ Ինչպես կանոն, խոհանոցը համարվում է տան ամենաշատ և ամենաշուտ կեղտոտվող հատվածը։ Հարկավոր է հատուկ ուշադրություն դարձնել գազօջախին։

Գազօջախի կեղտոտվելու պատճառները

Անցած շաբաթ ինձ հյուրընկալվել էր մայրիկս, և հակառակի նման իմ գազօջախը կեղտոտ էր։ Եվ ես շատ անհարմար զգացի։ Մայրիկս ինձ օգնեց իր խորհրդով, թե ինչպես շատ հեշտ մաքրել կեղտոտված գազօջախը։

Առաջինը, որ ցանկանում եմ կիսվել տնային տնտեսուհիների հետ, դա այն է, որ խոհանոցում անպայման ունենան կերակրի սոդա, քացախ կամ կիտրոնաթթու։ Հենց այս էլեմենտներն են, որ հեշտությամբ մաքրում են ոչ միայն գազօջախը, այլ նաև ցանկացած մակերևույթ։

Մայրիկիս խորհրդով կեղտոտված գազօջախի վրա լցրեցի կերակրի սոդա և այդպես թողեցի 2 ժամ։ Այնուհետև մաքրեցի խոնավ անձեռոցիկով։ ԵՎ ի ուրախություն ինձ բոլոր լաքաներն անցել էին։

Այսպես կարելի է հեռացնել նաև քացախով։ Այս պարագայում անհրաժեշտ է անձեռոցիկը / ջնջոցը/ թրջել քացախով և դնել լաքաների վրա։

Ինչպես խուսափել գազօջախի կեղտոտվելուց

Մայրիկս խորհուրդ տվեց ապագայի համար, թե ինչպես պաշտպանել գազօջախը կեղտոտվելուց։ Մինչև ինչ-որ բան պատրաստելը անհրաժեշտ է գազօջախը ծածկել թաց սրբիչով։ Առաջին հերթին թաց սրբիչը կամ անձեռոցիկը չի վառվի և անվտանգ է։

ԵՎ մյուս կողմից թաց սրբիչը կլանում է պատրաստվող մթերքից արտանետված կաթիլները, չի թողնում գազօջախի մակերևույթը կեղտոտվի։

Եթե պատրաստվող կերակուրը պարունակում է բարդ բաղադրիչներ, ապա թաց սրբիչի կամ անձեռոցիկի վրա կարելի է ցանել կերակրի սոդա։ Սոդան թույլ կտա արտանետված յուղի կաթիլները ներծծվեն սրբիչի մեջ։

Ավարտելուց հետո մեզ մնում է վերցնել սրբիչը կամ անձեռոցիկը /ջնջոցը/ և գազօջախը մաքուր է՝ ինչպես նորը։ Բոլորին բարի ախորժակ և հաջողակ օր։

Կարդացեք նաեվ

Ինչպիսի՞ն պետք է լինեն ամառային կոտլետները. միանշանակ, բանջարեղենով և պանրով

Gayane Abovyan

Ռաֆաելո Կոնֆետներ – Քաղցրավենիք

Gayane Abovyan

Ամուսինս այս հրաշալի դիետայով կորցրեց 34 կգ ավելորդ քաշ…Հնդկաձավար բանջարեղենով:Դիտել անպայման

Gayane Abovyan

Հեքիաթային,անչափ համեղ և գեղեցիկ դեսերտ՝ ընդհամենը 5 րոպեյում..Միլիոնավոր դիտումներ համացանցում

Gayane Abovyan

Ինչպե՞ս դնել ղմին (մանդակ)թթու եվ ինչպե՞ս տապակել այն

Gayane Abovyan

Թարմ կաղամբով աղցան․ Շատ նուրբ և անկրկնելի համով աղցան

Gayane Abovyan