Խոհանոց

Կանաչին համեմում ենք կիտրոնով

Հայտնի բրիտանացի խոհարար Ջեյմի Օլիվերը հիանալի ուտեստներ է պատրաստում: Նրանցից մեկը գարնանային կանաչին է, որը նա համեմում է կիտրոնով: Նրա բաղադրատոմսով պատրաստած այս աղցանը հիանալի գարնիր է մսի, թռչնի, ձկան, ինչպես նաև լցոնված կարկանդակի համար: Այն նաև կարող է լինել առանձին ուտեստ:

Այն պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած կանաչի` սպանախ, ղանձիլ, թրթնջուկ, մաղադանոս, սամիթ, համեմ: Մի խոսքով՝ ամեն ինչ: Այս ճաշատեսակի յուրահատուկ համի գաղտնիքը կիտրոնով համեմելու մեջ է:

Եվ այսպես, պատրաստման համար անհրաժեշտ են․

–        500 գր գարնանային կանաչի

–        1 կիտրոն

–        2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ

–        Ծովի աղ

–        Թարմ աղացած սև պղպեղ։

Պատրաստման եղանակը․

Մանր քերում եք կիտրոնի կեղևը և դնում փոքր բանկայի մեջ: Կիտրոնը կիսում եք երկու մասի, քամում եք մեկ կեսի հյութը այդ բանկայի մեջ: Ավելացնում եք ձիթապտղի յուղը, մի քիչ աղ և պղպեղ: Փակում եք կափարիչը և լավ թափ տալիս:

–        Կաթսայի մեջ կիսով չափ լցնում եք սառը ջուր: Մի քիչ աղ եք ավելացնում և եռացնում:

–        -Կտրատում եք կանաչին: Լցնում այն եռացող ջրի մեջ և եփում 3-4 րոպե, որպեսզի այն փափկի, սակայն պահպանի վառ կանաչ գույնը:

–        Կանաչին տեղափոխում եք քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ ջուրը գնա, ավելացնում եք կիտրոնի սոուսը և մատուցում:

Կիտրոնով համեմված կանաչին Ջեյմի Օլիվերի բաղադրատոմսով պատրաստ է: Բարի ախորժակ:

Կարդացեք նաեվ

Համեղ ու շատ ախորժելի նախաճաշ

Gayane Abovyan

Օգտակար է օգտագործել բազուկի հում տերևները! բայց ինչպե՞ս համոզել ընտանիքի անդամներին!

Gayane Abovyan

Տապակը մաքրելու մի պարզ միջոց՝ առանց քիմիայի. Մեթոդը շատ պարզ է…

Gayane Abovyan

10 րոպե, և համեղ ու կշտացնող ուտեստը պատրաստ է

Gayane Abovyan

Ինչպես են պատրաստում արհեստական հավկիթներ․ Ինչպե՞ս կարելի է տարբերակել արհեստական հավկիթը (Տեսանյութ)

Gayane Abovyan

Ինչպես պահել մրգերը` ձմռանը վայելելու համար

Gayane Abovyan