Խոհանոց

Տապակած բանան` խրթխրթան կեղևով

Հնդկաստանում տապակած մրգերն ու բանջարեղենը կոչվում են «պակորա»: Բանանը պատրաստվում է շատ արագ և հեշտ:

Տապակած բանան:

Բաղադրիչները.

1. Ձու – 2 հատ
2. Կաթ – 1/2 բաժակ
3. Բուսայուղ (խմորի համար) – 2 ճ/գ
4. Ալյուր – 1 բաժակ
5. Շաքարավազ – 1թ/գ
6. Աղ – 1/2 թ/գ
7. Դարչին – 1 թ/գ
8. Բանան – 4-5 հատ
9. Շաքարի փոշի
10. Բուսայուղ (տապակելու համար)

Պատրաստման եղանակը.

1. Խորը թասի մեջ խառնել ձուն, կաթը, շաքարավազը, բուսայուղը, դարչինը, աղը և ալյուրը: Լավ հարել:
2. Տապակի մեջ լավ տաքացնել բուսայուղը:
3. Կտրատել բանանը փոքր կտորների:
4. Բանանի կտորները պատել խառնուրդով և պատառաքաղի օգնությամբ իջեցնել եռացող բուսայուղի մեջ: Տապակել բանանները մոտ 8 րոպե` մինչև ոսկեգույն դառնալը:
5. Պատրաստի բանանները դնել ափսեի մեջ և վրան ցանել շաքարի փոշի:

Նյութի աղբյուր168.am

Կարդացեք նաեվ

Ներկայացնում եմ աջարական խաչապուրու պատրաստման իմ տարբերակը

Gayane Abovyan

Թաբուլե․ Դիտեք թաբուլեի պատրաստման եղանակը

Gayane Abovyan

5 տարբեր և շատ համեղ նախաճաշերի ցանկ ողջ շաբաթվա համար, զանմացրեք ձեր սիրելիներին

Gayane Abovyan

Անցաց շաբաթ պատրաստեցի սալորի չիր հարևանիս ասաց բաղադրատոմսով և իդեալական ստացվեցին․ Ահա այդ հրաշալի բաղադրատոմսը

Gayane Abovyan

Կաղամբով ԿԱՐԿԱՆԴԱԿ

Gayane Abovyan

Իմամ բայալդի

Gayane Abovyan