Խոհանոց

Մարինացված բուլղարական պղպեղի՝ տարիներով և սերունդներով ստուգված բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

1. Բուլղարական պղպեղ (տարբեր գույների) – 2 կգ.

Մարինադ

1. Ջուր – 1 լ
2. Բուսայուղ – 250 մլ
3. Սև հատիկավոր պղպեղ
4. Շաքարավազ – 300 գ
5. Աղ – 50 գ
6. Քացախ (9%) – 200 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Պղպեղը լվանալ, լավ մաքրել:

2. Երկար-երկար շերտատել:

3. Պատրաստել մարինադը. կաթսայի մեջ լցնել 1 լ ջուր, 250 մլ բուսայուղ, ավելացնել 50 գ աղ և 300 գ շաքարավազ: Ավելացնել հատիկավոր պղպեղ և այլ համեմունքներ՝ ըստ ցանկության: Հասցնել եռման և վերջում ավելացնել քացախը:

4. Պղպեղը լցնել մարինադի մեջ և եղել մոտ 5 րոպե:

5. Պղպեղները շարել ստերիլ բանկաների մեջ:

6. Մարինադը հասցնել եռման և լցնել պղպեղների վրա:

7. Փակել և բանկաները շարել շրջված վիճակում, ծածկել՝ մինչև լրիվ սառչելը:

Նյութի աղբյուր168.am

Կարդացեք նաեվ

Շատ համեղ ու կշտացնող աղցան է ստացվում, հիանալի համ ունի

Gayane Abovyan

Գերմանական կարտոֆիլային աղցան, հիանալի համ ունի

Gayane Abovyan

Ելակի չիր. շաքարային չրի հեշտ տարբերակ ՝ Արուսյակից

Gayane Abovyan

Կոլոլակ Տավարի Մսով, Բանջարեղենով և Բլղուրով

Gayane Abovyan

Մսով պիրոգ

Gayane Abovyan

Ամենահեշտ բաղադրատոմսով,ընդհամենը 30 րոպեյում պատրաստում ենք անչափ համեղ տորթ՝ Մեղրով

Gayane Abovyan