Առողջություն

Այս մասին իմանալուց հետո, այլևս օրս չեմ պատկերացնում առանց սպանաղի հյութի․ Ահա, թե ինչու

Սպանախը շատ օգտակար բանջարեղեն է, որը կարելի է օգտագործել ինչպես աղցաններ ու կանաչ սմուզիներ պատրաստելու համար, այնպես էլ որպես տաք ուտեստների բաղադրիչ։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, վի-տամիններով ու հանքանյութերով, սակայն մարդիկ հաճախ թերագնահատում են այս մթերքի օգտակարութ-յունն ու նախապատվությունը տալիս այլ բաղադրիչներին։

Օգնում է պայքարել շաքարային դիաբետի դեմ

Սպանախը հակաօքսիդանտների հարուստ աղբյուր է։ Այն պարունակում է ալֆալինոլենաթթու, որն օգնում է բարձրացնել ինսուլինի մակարդակը։ Բացի այդ սպանախի հյութը դրական ազդեցություն է ունենում արյան մեջ շաքարի մակարդակի վրա, ուստի այն շատ օգտակար է շաքարային դիաբետով հիվանդների համար։

Բարելավում է տեսողությունը

Սպանախը հարուստ է բետա-կարոտինով, լյուտեինով ու զեակսանտինով, իսկ այս տարրերը շատ կարևոր են տեսողության պահպանման համար։ Այս օգտակար նյութերն օգնում են կանխել մակուլոդիստրոֆիան, որը տե-սողության վատթարացման հիմնական պատճառներից մեկն է։

Բարելավում է մազերի ու մաշկի վիճակը

Մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտների շնորհիվ սպանախն օգնում է թարմացնել բջիջներն ու պահպանել մաշկի խոնավությունը։Բացի այդ, այս բույսը հարուսը է А, В և С վիտամիններով, որոնք խթանում են մազերի աճն ու դարձնում դրանք շատ ավելի փարթամ։

Կարդացեք նաեվ

Ճիճվակրության նշանները եվ կանխելու 2պարզ տաբերակ

Gayane Abovyan

Արձանագրվել է վարակման 723 նոր դեպք, 6 մահ․ Փաշինյան

Gevor Kazaryan

Ինչու է հարկավոր շաբաթվա ընթացքում նվազագույնը մեկ անգամ ոսպ օգտագործել

Gayane Abovyan

Թեյ, որը կօգնի հեշտությամբ ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից, առանց Ձեր օրգանիզմը վնասելու…

Gayane Abovyan

Սուրճ մեջ կիտրոն ավելացրեք, նոր խմեք այն․ Տեսեք ինչ հրաշքներ տեղի կունենա ձեր օրգանիզմում

Gayane Abovyan

Իսպանացի գիտնականներինոր բացահայտումը․ Մեղվի թույնը կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ պայքարի միջոց

Gayane Abovyan