Առողջություն

Մի թափեք գազարի․ Դրանք ավելի օգտակար են քան հենց ինքը գազարը

Պատճառներ, թե ինչու խորհուրդ չի տրվում դեն նետել գազարի տերևները

Գազարը մեր բանջարանոցներում աճեցված ամենատարածված բանջարեղեններից մեկն է: Որտեղ ասես չի օգտագործվում այս համեղ և օգտակար բանջարեղենը` որպես ինքնուրույն կերակրատեսակ, երկրորդ և առաջին ուտեստների պատրաստման համար, ձմռանը նախապատրաստվելու համար` հյութերի և խյուսերի տեսքով:

Տնային տնտեսուհիներից շատերը սառեցնում են գազարը` ճաշ պատրաստելու գործընթացում հետագա օգտագործման համար: Գազարը ոչ միայն համեղ է, այլև շատ օգտակար մեր առողջության համար: Իր մեջ պարունակող կարոտինի շնորհիվ տեսողությունը բարելավվում է: Եվ բազմաթիվ վիտամիններ բարենպաստ ազդեցություն են ունենում մեր ամբողջ օրգանիզմի վրա:

Վերջերս ես տեսա, որ ամառանոցի իմ հարևանը չի թափում գազարի տերները: Ինձ հետաքրքիր էր, թե ինչի համար է նա օգտագործում, իմ կարծիքով, բանջարեղենի այդ չուտվող մասը: Ինչպես պարզվեց, դրանք հիանալի բուժող միջոց են:

Բոլորը շատ լավ գիտեն, որ շատ բանջարեղեններում տերևները պարունակում են ավելի շատ սննդանյութեր, քան ինքնին արմատային բերքի մեջ: Գազարը նույնպես բացառություն չէ, և բանջարեղենի կանաչ տերևները պարունակում են 200 անգամ ավելի շատ վիտամիններ, քան արմատները:

Այս փաստը հաստատում են գիտնականները:

Գազարի տերևները պարունակում են շատ վիտամիններ, մանրատարրեր, որոնք կարող են բարենպաստ ազդե-ցություն ունենալ մաշկի, ոսկորների, ավշային համակարգի և այլնի վրա:Կանաչ տերևներից պատրաստված ըմ-պելիքի օգնությամբ կարող եք իջեցնել արյան ճնշումը՝ առանց դեղահաբեր և այլ պատրաստուկներ օգտագոր-ծելու:

Սելենը (լուսնածիր), որը նույնպես հանդիպում է գազարի տերներում, նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը:Այս միկրոտարրի շնորհիվ կարող եք պայքարել այնպիսի հիվանդության դեմ, ինչպիսին է ցիստիտը:

Տերևներից թուրմն օգնում է պայքարել անքնության դեմ: Լավ քնելու համար բավական է գազարի չորացրած գագաթները եփել և թուրմը խմել անմիջապես քնելուց առաջ:

Այս ըմպելիքը հակացուցումներ չունի: Այն կարող է օգտագործվել ոչ միայն երեխաների, այլև հղի կանանց կողմից:Խմեք աղեստամոքսային տրակտը բարելավելու կամ ավելորդ քաշը նվազեցնելու համար, նաև խմեք գազարի տերևուքներով պատրաստված թեյ:

Հումքը պետք է պատրաստվի այն ժամանակահատվածում, մինչ այն կանաչ է: Գազարների տերևուքները չորացնել, այնուհետև պահել ապակյա փակ բանկաների մեջ:

Կարդացեք նաեվ

Բռնվել է ակնաբուժական կլինիկայի վիրաբույժը. ԱԱԾ և ոստիկանության համատեղ բացահայտումը

Gayane Abovyan

Սխտոր+Կիտրոն+Կոճապղպեղ. Հզոր բնական դեղամիջոց, որն իր արդյունավետությամբ գրավել է առողջապահների ուշադրությունը

Gayane Abovyan

Ինչպես նիհարել դիետա առանց սովի ու քաղցի հեշտ նիհարել առանց վարժության առանց ֆիզիկական աշխատանքի

Gayane Abovyan

ՍՈՒՊԵՐ,ցնցող բաղադրատոմս,որն օգտագործելով մայրս նիհարեց 25 կիլոգրամով

Gayane Abovyan

10 վտանգավոր ախտանշան, որոնք զգուշացնում են լուրջ հիվանդության մասին

Gayane Abovyan

Արյունը մաքրող, իմունիտետը բարձրացնող հիանալի մեթոդ

Gayane Abovyan