Խոհանոց

Ձմերուկի օգտակար հատկությունները և ինչպես ճիշտ ձմերուկ ընտրել

Ձմերուկը շատերի կողմից սիրված քաղցր, համեղ պտուղ է, որի օգտագործումը բերում է առողջության մեծ օգուտների:

Շատերը դա համարում են պտուղ կամ բանջարեղեն, ըստ էության, դա հատապտուղ է:

Ձմերուկը արժեքավոր վիտամինների հիանալի աղբյուր է, այն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ.

Ապացուցված է ձմերուկի դրական ազդեցությունը նյարդային սրտանոթային համակարգի գործունեության վրա.

Ձմերուկը հագեցնում է ծարավի և սովի զգացումը

նորմալացնում է աղիքային շարժունակությունը

Ձմերուկը պարունակում է B վիտամիններ, ասկորբինաթթու, ածխաջրեր: Պարունակում է երկաթ, մագնեզիում, բուսական մանրաթել:

Պտուղը 90% ջուր է:

Ձմերուկի օգտակար հատկությունները լավ կարգավորում են մարմնում կենսաքիմիական պրոցեսների ընթացքը, օգնում են արթրիտի բուժմանը:

Ինչպե՞ս ընտրել ձմերուկ:

Դուք չպետք է գնեք ճաքճքված և նախապես կտրված ձմերուկներ

Կարևոր է սովորել, թե ինչպես ընտրել ճիշտ հարավային պտուղը: Ներքին դեղին մանրաթելերի առկայությունը, պտղի չափազանց պայծառ, կարմիր և փայլուն մակերեսը, վկայում է, որ այն ունի նիտրատների մեծ պարունակություն: Նման ձմերուկում ոչ մի օգուտ չկա, և դա մեծ վնաս կհասցնի մարմնին: Նիտրատների թունավորումը առաջացնում է թուլություն, սրտխառնոց, անքնություն և տենդ: Թունավորումների առաջին ախտանիշների դեպքում՝ փսխում, գլխապտույտ, դուք պետք է շտապ դիմել բժշկական օգնության:

100 գր. միրգը պարունակում է.

37 կկալ

0,9% սպիտակուց

ֆրուկտոզա 5%

գլյուկոզա 3%

սաքսոզա 2%

մինչև 11% ածխաջրեր

Կարդացեք նաեվ

Եգիպտացորենի պահածո

Gayane Abovyan

Լցոնած կարտոֆիլ

Gayane Abovyan

Ուշադրություն…Ո՞ր մթերքները չպետք է նորից տաքացվեն

Gayane Abovyan

Կանաչիներով կարկանդակ. ամառային թեթև ուտեստ

Gayane Abovyan

Ինչպես ասում են իտալացիները՝ «չկա «Պորկետա», չկա տոն». խոզի մսով ռուլետ

Gayane Abovyan

Խաշխաշով և բալով համեղ ու փափուկ բուլկիներ

Gayane Abovyan