Խուրման համարվում է աշխարհում ամենաօգտակար, ամենահզար մթերքներից մեկը: Այն հիանալի ազդեցություն է գործում օրգանզիմի վրա և հատկապես որոշ հիվանդությունների դեպքում:
Դիտեք նաև՝
Արթրիտ
Խուրման պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն օգնում է մաքրել խցանված անոթները: Օրվա մեջ 3-4 խւրմա ուտելու դեպքում անոթները հեշտությամբ կմքարվեն:
Լյարդ
Խուրման մաքրում է լյարդը տոքսիններից, դրանով իսկ նվազեցնելով ցիռոզի հավանականությունը:
Սիրտ
Խուրման շատ օգտակար է սրտին: Բժիշկները սիրտ-անոթային հիվանություններով տառապող մարդկանց խորհուրդ են տալիս խուրմա ուտել, քանի որ հարուստ լինելով կալիումով, խուրման մաքրում է անոթները:
Աչքեր
Խուրման պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին А: Հայտնվելով օրգանիզմում, այն արտադրում է այնպիսի նյութեր, որոնք պաշտպանում են աչքի վահանակը արևի ճառագայթներից:
Մարսողություն
Խուրման լավացնում է մարսողությունը: Խուրման պարունակում է թթուներ, որոնք օգնում են մարսել սնունդը: Հենց այդ պատճառով էլ մարսողության հետ կապած խնդիրներ ունեցողներին առաջարկվում է խուրմա ուտել: