Խոհանոց

Ազգային խոհանոց. վիեննական կաթնաշոռային չիզքեյք

Բաղադրիչներ

Հիմնական

1. Յուղոտ կաթնաշոռ – 1 կգ
2. Ձու – 5 հատ
3. Կարագ – 100 գ
4. Օսլա – 1 ճ/գ
5. Ալյուր – 1 ճ/գ
6. Շաքարավազ – 100 գ
7. Կիտրոնի կեղև՝ ըստ ճաշակի

Ջնարակ

1. Շոկոլադ – 80 գ
2. Կարագ – 40 գ
3. Նուշ – 30 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Կաթնաշոռն անցկացնել քամիչով:

2. Կարագը հարել շաքարավազի հետ՝ մինչև բաց գույնի միասեռ զանգված ստանալը: Հատ-հատ ավելացնել ձվերը, հարել:

3. Մաս-մաս ավելացնել կաթնաշոռը՝ բահիկով խառնելով զանգվածը: Ավելացնել 1/5 կիտրոնի կեղևը, նախապես մաղած ալյուրը և օսլան: Զգուշությամբ խառնել զանգվածը բահիկով:

4. 22 սմ տրամագծով կաղապարի հատակին պերգամենտ փռել: Կաղապարը յուղապատել: Լցնել կաթնաշոռային զանգվածը, ուղղել բահիկով և 1 ժամ 20-30 րոպե թխել 150-170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Այդ ընթացքում նուշի վրա եռացրած ջուր լցնել և թողնել 10 րոպե: Կեղևազրկել նուշը և չորացնել տապակով: Նուշի մի մասը մանրացնել դանակով, իսկ մյուս մասը թողնել: Պատրաստի չիզքեյքը թողնել, որ սառչի ջեռոցում՝ մի փոքր բացելով դուռը: Հետո թողնել դրսում՝ մինչև լրիվ սառչելը:

5. Պատրաստել շոկոլադե ջնարակը: Հալեցնել շոկոլադը կարագի հետ: Լցնել չիզքեյքի վրա և զարդարել նուշով:

6. Ամբողջ գիշերվա ընթացքում պատրաստի չիզքեյքը թողնել սառնարանում:

Կարդացեք նաեվ

Ինչպես պատրաստել խնձորի քացախ՝ տնային պայմաններում..Հրաշալի բաղադրատոմս

Gayane Abovyan

Համեղ աղցան` հավով և բրոկոլիով

Gayane Abovyan

Ինչպես պատրաստել իմերեթական խաչապուրի

Gayane Abovyan

Այս կոտլետի համը ինձ տատիկիս պատրաստած կոտլետները հիշեցրեց. նկարագրելու չէ, թե որքան համեղ, հյութալի ու ախորժելի են

Gayane Abovyan

Հնդկաձավարի պատրաստման այս բաղադրատոմսը դարձել է Համացանցի հիթը, քիչ է մնում ամեն օր պատրաստեմ՝ այնքան համեղ է

Gayane Abovyan

Եթե սառնարանում մածուն է մնացել, ապա շատ արագ պատրաստեք համեղ մեղրաբլիթներ

Gayane Abovyan