Խոհանոց

Մսով կարկանդակի տատիկի բաղադրատոմսը. սա իսկապես շատ համեղ է

Բաղադրիչներ

Խմոր

1. Ալյուր – 500 գ
2. Կարագ – 150 գ
3. Չոր խմորիչ – 2 թ/գ
4. Ձու – 2 հատ
5. Ձվի դեղնուց – 3 հատ
6. Թթվասեր – 125 գ
7. Աղ – 0.5 թ/գ
8. Շաքարավազ – 1 թ/գ

Միջուկ

1. Տավարի միս – 250 գ
2. Խոզի միս – 250 գ
3. Սոխ – 1 հատ
4. Սխտոր – 1 ատամիկ
5. Մաղադանոս – 20 գ
6. Աղ – 1 թ/գ
7. Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ
8. Յուղ՝ տապակելու համար – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Սկզբում պետք է պատրաստել միջուկը: 250 գ տավարի փափկամիսը և 250 գ խոզի փափկամիսը անցկացնել մսաղացով:

2. Մանրացնել 1 ատամիկ սխտորը, մանր կտրատել սոխը: Տապակել սոխը և սխտորը՝ մինչև թափանցիկ դառնալը 2 ճ/գ բուսայուղով կամ յուրաքանչյուր այլ յուղով:

3. Քանի դեռ սոխը տապակվում է, մանրացնել մաղադանոսը և սոխի քառորդ մասը: Մսի խճողակի մեջ ավելացնել 1 թ/գ աղ և 0.5 թ/գ աղացած սև պղպեղ, մանրացրած մաղադանոսը, տապակած սոխը և լավ խառնել: Եթե խճողակը չոր է ստացվում, կարելի է մի փոքր ջուր ավելացնել և նորից լավ խառնել:

4. Պատրաստել խմորը: Թասի մեջ մաղել 500 գ ալյուր, ավելացնել 0.5 թ/գ աղ, 1 թ/գ շաքարավազ, 2 թ/գ չոր խմորիչ, խառնել:

5. Ալյուրը լցնել սեղանի վրա, ավելացնել 150 գ կարագ և դանակով կտրատել ալյուրի հետ, խառնել, ավելացնել 2 հատ ձու, 3 ձվի դեղնուց, 125 գ թթվասեր և արագ խմոր հունցել:

6. Երբ խմորը պատրաստ է, միանգամից անցնել կարկանդակների պատրաստմանը:

7. Գրտնակել խմորը 3 մմ հաստության: 6 սմ շրջանակներ կտրատել բաժակով: Յուրաքանչյուր շրջանակի կենտրոնում դնել 1 թ/գ միջուկ:

8. Եզրերեն իրար միացնել և լավ ամրացնել: Պատրաստի կարկանդակները շարել տապակի վրա, ծածկել սրբիչով և թողնել մոտ 30 րոպե:

9. 30 րոպե հետո կարկանդակների վրա ձվի դեղնուց քսել: Կարկանդակները մոտ 20 րոպե թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Կարդացեք նաեվ

Ինչպես Սառեցնել Հատապտուղները

Gayane Abovyan

Ամենաիսկական ու համեղ ՊԻՑՑԱ տան պայմաններում

Gayane Abovyan

Իսկ դուք գազարով կարկանդակներ պատրաստել ե՞ք, հիանալի են ստացվում

Gayane Abovyan

Կաղամբով հիանալի աղցան

Gayane Abovyan

Սիրուն Տոնական Պանրահաց

Gayane Abovyan

Շատ հետաքրքիր թխվածք՝ առանց ալյուրի. 30 րոպե, և տորթը պատրաստ է

Gayane Abovyan