Խոհանոց

Խնձորով կարկանդակ, որը հալվում է բերանում. համեղ, հյութալի և անուշաբույր

Անհրաժեշտ է․

  • ալյուր — 2 բաժակ,
  • խնձոր — 1 կգ,
  • կարագ — 150 գր,
  • թթվասեր — 0.5 ճաշի գդալ,
  • սոդա — 1/2 թեյի գդալ,
  • քացախ — 1 թեյի գդալ,
  • շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ,
  • ձու — 1 հատ:

Դիտեք նաև՝

Պատրաստումը․

1 Փափկեցրած կարագը խառնեք մաղած ալյուրի հետ, ապա լցրեք 0,5 ճ․գ․ ջուր և լավ խառնեք:

2 Ավելացրեք քացախով մարած սոդան և հունցեք փափուկ խմոր, որը չի կպչի ձեռքերից:

3 Խմորը գրտնակեք և դրեք թխման տապակի վրա, վրան դասավորեք խնձորի կտորները:

4 Պատրաստեք կրեմը.Հարիչով հարեք 1 բաժակ թթվասեր, 1 ճ.գ. շաքարավազ, ձու և 2 ճ.գ․ ալյուր։ Դուք պետք է ստանաք հեղուկ կրեմ:

5 Կրեմը լցրեք խնձորի կտորների վրա և թխեք 200 C ջերմաստիճանում 45-50 րոպե:

6 Պատրաստի տորթը հովացրեք և շաղ տվեք շաքարի փոշի:

Բարի ախորժակ։

Կարդացեք նաեվ

4 տեսակի համեղ ալադիներ, վաղուց չենք պատրաստել

Gayane Abovyan

Սնկով Լցոնած Ձկան Ռոլ

Gayane Abovyan

Հավի մսով ռուլետ

Gayane Abovyan

ԿԱՐՏՈՖԻԼՈՎ և ՀԱՎԻ ԿՐԾՔԱՄՍՈՎ ՋԵՌԵՓՈՒԿ

Gayane Abovyan

Խմորապատ տապակած բանջարեղեն եւ հավ՝ տեմպուրա (տեսանյութ)

Gayane Abovyan

Շատ համեղ ու հետաքրքիր ուտեստ է, հյուրերը կզարմանան ձեր համեղ բաղադրատոմսից

Gayane Abovyan